Drummer van School Is Cool voor rechtbank nadat hij liefje van zanger omver skiede

Uit band gezet na mislukte ski-afdaling

Print
Uit band gezet na mislukte ski-afdaling

Foto: Joren De Weerdt

Anderhalf jaar nadat de percussionist bij de populaire band School Is Cool aan de deur werd gezet, is duidelijk waarom. Bij een banale ski-afdaling van amper twintig meter in Oostenrijk maaide Andrew Van Ostade de vriendin van de zanger omver. Zij raakte toen zwaargewond en eist nu een schadevergoeding via de rechtbank.

‘Met pijn in het hart moeten we aankondigen dat Andrew, onze percussionist, niet meer in de band zal spelen. Om ­privéredenen werd beslist de samenwerking stop te zetten.’ Het droge bericht anderhalf jaar geleden (7 maart 2014) op de Facebookpagina van de succesvolle band School Is Cool sloeg bij hun fans in als een bom. De populaire drummer Andrew Van Ostade werd eruit gezwierd. En niemand kreeg te horen waarom.

Gisteren pas kwam er duidelijkheid. Niet op een persconferentie of in een interview, maar in de rechtbank van Antwerpen. De band, die vijf jaar geleden groot werd nadat ze Humo’s Rock Rally won, stond er verdeeld tegenover elkaar. Aan de ene kant frontman Johannes ­Genard en zijn vriendin. Aan de andere kant Van Ostade, ­gesteund door ex-bandlid ­Michael en familieleden.

Laag rock-’n-rollgehalte

Al snel werd duidelijk dat de echte reden van de breuk ­tussen School Is Cool en ­percussionist Andrew een ­allesbehalve hoog rock-’n-rollgehalte heeft. Geen ruzie om liefjes, geen verhalen over overmatig drug- of alcohol­gebruik. De oorzaak voor de ruzie binnen de groep is een banaal ongeval op de ski­latten in Oostenrijk in februari 2012. Het liep er helemaal mis toen de onervaren skiër Andrew Van Ostade een afdaling van ­amper twintig meter maakte. Eenmaal beneden kon hij de vriendin van zanger Johannes niet ontwijken. Hij skiede ze omver en belandde op haar. De jonge vrouw raakte daarbij ernstig gewond aan haar been. Ze moest worden gerepa­trieerd en vier zware operaties ondergaan. Drummer Andrew gaf toe dat hij het ongeval veroorzaakt heeft. ‘Maar dat betekent niet dat ik de eindverantwoorde­lijke ben’, vindt hij.

Zanger Johannes is het daar niet mee eens. Lees het volledige verhaal in Het Belang van Limburg van dinsdag 15 september.