Vrouw komt om bij bosbranden in Californië

Print

De bosbranden in Californië hebben een dodelijk slachtoffer geëist: een vrouw van 72 jaar die aan MS leed, immobiel was en haar woning in Lake County niet kon verlaten. Dat maakten de autoriteiten maandag bekend. Als gevolg van de branden zijn al zo’n 23.000 mensen op de vlucht geslagen, honderden huizen raakten vernield.

In Lake County werd zondag de noodtoestand uitgeroepen. Daar blijkt nu ook een vrouw te zijn overleden, die zelf niet kon vluchten en waar de brandweer niet op tijd bij kon geraken. Het gaat om het eerste dodelijk slachtoffer onder de bevolking. Begin augustus kwam ook al een brandweerman om.

Tienduizenden mensen kregen het bevel hun woning te verlaten. Het stadje Middletown (1.300 inwoners) ging in de vlammen op.

De branden zijn één van de meest verwoestende in de geschiedenis van Californië: honderden huizen werden al vernield en 53.400 hectare brandde af, dat is vijf keer de oppervlakte van Parijs.

Bovendien is het vuur nog allerminst onder controle. Bij de bluswerken zijn 6.000 brandweerlui en 21 helikopters ingezet.