Deze jonge Limburgers moeten Vlaanderen gastronomisch op de wereldkaart zetten

Print
Deze jonge Limburgers moeten Vlaanderen gastronomisch op de wereldkaart zetten

Koen Verjans van Innesto is een van de Flanders Kitchen Rebels. Foto: Michael Dehaspe

Gisteren werd het startschot gegeven voor Jong Keukengeweld, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten. Dit jaar zijn 58 topchefs geselecteerd, allemaal jonger dan 35.

In Limburg zijn de chef-koks van Mardaga in As, De Kwizien in Hasselt, 6Zinnen in Hasselt, Altermezzo in Tongeren, Le Cinquième in Zutendaal, Cuchara in Lommel, Ogst in Hasselt en Innesto in Houthalen-Helchteren geselecteerd voor Jong Keukengeweld.

Vorig jaar gingen ruim 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een menu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants.De actie loopt dit jaar in november en maart.

Een van de Kitchen Rebels is Koen Verjans van Innesto. “We zijn eigenlijk een uithangbord voor de Belgische gastronomie. De bedoeling is om de Vlaamse culinaire keuken te promoten in het buitenland om zo meer toeristen te lokken naar ons land”, vertelt de jonge chef.

Lees ook: ‘Jong Keukengeweld’ lokt jongeren voortaan twee maanden lang naar topchefs


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio