Zeshonderd mensen manifesteren in Brussel voor opvang vluchtelingen

Print
Zeshonderd mensen manifesteren in Brussel voor opvang vluchtelingen

Foto: put

Brussel -

Zo’n 600 mensen hebben maandagavond in Brussel onder de slogan ‘Welcome Refugees’ gemanifesteerd en hun steun uitgesproken voor alle vluchtelingen in Europa. Onder de manifestanten bevonden zich ook 200 mensen die in het tentenkamp in het Brusselse Maximiliaanpark overnachten. Dat meldt de lokale politie.

De actie was georganiseerd door het Burgerplatform voor de steun van vluchtelingen en vond plaats in de marge van de vergadering van de Europese ministers van Binnenlandse Zaken. De EU-lidstaten hebben het voorstel van de Europese Commissie goedgekeurd om op vrijwillige basis 40.000 vluchtelingen op te nemen die via Griekenland en Italië Europa binnenkomen. De onderhandelingen over de spreiding van 120.000 bijkomende vluchtelingen gaan intussen verder.

De manifestanten verweten de Belgische regering dat ze te weinig doet voor de vluchtelingen. ‘De situatie verergert en de regering weigert om opvangplaatsen te voorzien voor de vluchtelingen. De regering neemt zijn verantwoordelijkheid niet op en schuift die door naar de burgers, zonder dat er een acceptabele oplossing komt’, luidt het bij de manifestanten.