AA Gent schenkt deel ticketopbrengst aan vluchtelingen

Print
AA Gent schenkt deel ticketopbrengst aan vluchtelingen

Foto: AA Gent

Landskampioen AA Gent schenkt een deel van zijn ticketopbrengst van de wedstrijd tegen het Franse Olympique Lyon in de Champions League aan het project ‘90 minutes for hope’, ten voordele van hulp aan de oorlogsvluchtelingen in Europa. Dat maakte AA Gent maandag bekend.

Per verkocht ticket wordt er 1 euro gestort aan het project. ‘KAA Gent is een maatschappelijk geëngageerde voetbalclub. Met onze communitywerking ‘Voetbal in de stad’ zetten we ons actief in voor verschillende sociale projecten voor Gentenaars uit kansengroepen. Dit engagement indachtig kunnen we onze ogen niet sluiten voor de instroom van oorlogsvluchtelingen en de nood aan hulp voor deze slachtoffers van oorlog en geweld’, klonk het in de mededeling van de Gentenaars.

Het oorspronkelijke idee werd gelanceerd door de Portugese topclub FC Porto. De European Club Association (ECA) vraagt aan alle clubs die deelnemen aan de Champions League en de Europa League om 1 euro per verkocht ticket voor hun eerste thuiswedstrijd te schenken onder het motto ‘#90minsforhope’.