Lierse zet coach Zerdouk op straat, Van Meir neemt over

Print
Lierse zet coach Zerdouk op straat, Van Meir neemt over

Foto: WAS

De Fransman Younes Zerdouk is niet langer trainer van tweedeklasser Lierse. Clubicoon en assistent-trainer Eric Van Meir neemt voorlopig over. Dat maakte Lierse maandag bekend.

Zerdouk was nog maar sinds medio juni aan de slag op het Lisp, als opvolger van zijn landgenoot Olivier Guillou, die de degradatie naar tweede klasse niet kon vermijden. Zerdouk miste met Lierse de competitiestart in tweede na een één op twaalf echter volledig en werd vrijdag naar Egypte geroepen om er uitleg te geven aan voorzitter Maged Samy. In Egypte werd er afgelopen weekend beslist dat Zerdouk niet langer hoofdtrainer is, maar wel binnen de Wadi Degla-groep van de voorzitter actief blijft. Eric Van Meir, zondag ook al als T1 op de bank in de uitwedstrijd tegen Eupen, neemt voorlopig over en krijgt minstens tot vrijdag, in de thuiswedstrijd tegen Dessel Sport, het sportieve roer in handen. Van Meir deed het afgelopen weekend overigens uitstekend, de Oud-Rode Duivel loodste de Pallieters naar de eerste zege van het seizoen. Op het veld van het ambitieuze Eupen, de nummer drie in de stand, werd er met liefst 1-4 gewonnen.

Van Meir is bezig aan zijn derde passage bij de Pallieters. Eerder was hij er onder meer al interim-hoofdcoach en assistent-trainer.