Twitter-gebruiker neemt Donald Trump te grazen

Print
Twitter-gebruiker neemt Donald Trump te grazen

Foto: AP

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump is opnieuw voor aap gezet op Twitter. Hij retweette een foto van de nieuwe Labour-leider Jeremy Corbyn, maar dat was absoluut niet zijn bedoeling.

Donald J. Trump en Twitter, een goeie combinatie is het niet en zal het vermoedelijk ook niet snel worden. Het is al enkele maanden een nationale sport geworden in de VS om de republikeinse presidentskandidaat foto’s te laten retweeten van mensen die niet zijn wie hij denkt dat ze zijn.

In juli was er het voorbeeld van de zogezegde Vietnam-veteraan. Een Twitter-gebruiker stuurde Trump een foto van een man waarvan hij beweerde dat het een veteraan was. Helaas voor de retweetende Trump bleek het te gaan om Jeffrey MacDonald, een gevangene die zijn vrouw en kinderen vermoord had in 1979.

 

 

Zaterdag deed er zich een soortgelijk geval voor. ‘Donald, mijn vader denkt erover na om voor jou te stemmen’, schreef de dader, die er een foto bijvoegde van Jeremy Corbyn. Dat Trump de nieuwe voorzitter van de Britse partij Labour niet kende en de foto dus zomaar retweette, doet veel wenkbrauwen fronsen in de VS.

 

 

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen