Reviewcommissie roept Tielemans, Vazquez én Emond op het matje

Print
Reviewcommissie roept Tielemans, Vazquez én Emond op het matje

Youri Tielemans ging veel te dries in op Wilfred Ndidi Foto: Twitter

De Reviewcommissie van de KBVB laat drie spelers vervolgen op basis van televisiebeelden na de zevende speeldag in de Jupiler Pro League. Youri Tielemans (RSC Anderlecht), Victor Vazquez (Club Brugge) en Renaud Emond (Standard Luik) moeten zich volgende week dinsdag gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In de 2-1 nederlaag op het veld van Moeskroen-Peruwelz revancheerde Vazquez zich op RMP-middenvelder David Hubert, nadat die de Spanjaard van Club een stevige por had verkocht. Scheidsrechter Serge Gumienny gaf een gele kaart, maar dat vindt de Reviewcommissie niet streng genoeg.

Tielemans kwam in het doelpuntenloze thuisduel tegen KRC Genk te driest in op Wilfred Ndidi. Daarbij kreeg de Genkse verdediger de studs van Tielemans op zijn scheenbeen. Scheidsrechter Nicolas Laforge hield de kaarten op zak. Na het herbekijken van de beelden krijgt de stevige tackle van de jonge speler van Anderlecht dan toch nog een staartje.

Bij Standard mocht Renaud Emond in de thuiswedstrijd tegen Lokeren (0-1) op het uur zijn debuut maken voor de Rouches. De aanvaller wilde zich tonen, maar ging iets te wild in op Mijat Maric. Scheidsrechter Johan Verbist bestrafte Emond met een gele kaart, maar de Reviewcommissie vraagt een zwaardere straf.

Naar aanleiding van speeldag zeven in de Belgische eerste klasse herbekeek de Reviewcommissie maar liefst negen fases, waarvan drie uit de wedstrijd tussen Anderlecht en KRC Genk.