Smogwolk bedreigt F1-race in Singapore

Print
Smogwolk bedreigt F1-race in Singapore

Foto: Twitter

De organisatoren van de GP van Singapore, die dit weekend gepland staat, houden nauwlettend een smogwolk in de gaten die de organisatie van de F1-race bedreigt. De wolk wordt veroorzaakt door bosbranden in het nabijgelegen Sumatra.

De bosbranden op Sumatra zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen waartegen de overheid streng probeert op te treden. Vaak worden er grote stukken bos of land in brand gestoken om er vervolgens landbouwgrond van te maken. Momenteel gaan zelfs militairen de bosbranden te lijf. 

De luchtverontreiniging in Singapore bevindt zich op maandag in de slechte tot ongezonde waarden. Er wordt echter gevreesd dat de luchtvervuiling nog erger wordt waardoor de omstandigheden naar zeer ongezond gaan. Dat zou een probleem kunnen opleveren voor de organisatie van de GP van Singapore.

'Indien de nevel problemen veroorzaakt op het vlak van visibiliteit, de volksgezondheid, of andere operationele problemen, dan zal de organisatie van de GP van Singapore erg nauw samenwerken en samenzitten met de bevoegde instanties alvorens een beslissing te nemen over het evenement,' laat de organisatie weten. 'De nevel is echter slechts één van de mogelijke bedreigingen waarmee we rekening houden in ons noodplan.'

De GP van Singapore staat normaal voor zondag om 14u Belgische tijd gepland.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: