Food

‘Jong Keukengeweld’ lokt jongeren voortaan twee maanden lang naar topchefs

Print
‘Jong Keukengeweld’ lokt jongeren voortaan twee maanden lang naar topchefs

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

De actie kent niet alleen een vervolg, ze wordt uitgebreid van zes naar tweemaal vier weken, verspreid over november en maart. Er zijn nog enkele nieuwigheden: reserveren wordt eenvoudiger, via smartphone of Facebook, en StuBru-presentatrice Linde Merckpoel zal twintig luisteraars in een Brussels pop-uprestaurant verwennen.

Voor de zevende editie werden twaalf nieuwe chefs geselecteerd: Nicky Cuppens (Divin by Sepi), Kevin Bonanno (Le Cinquième), Sebastien Wygaerts (Ogst), Tom Van Lyssebettens (Cochon De Luxe), Bram Heylens (‘t kreukeltje), Bram Verbeken (Zarza), Glenn Verhasselt (Sir Kwinten), Vilhjalmur Sigurdarson (Souvenir), Floris Pancoucke (Floris), Bert Denoulet (Tafel 10), Bart de Pooter (Wy) en Bart De Bondt (van het gelijknamige restaurant).

Jong Keukengeweld wil de ‘Flanders Kitchen Rebels’, 25 van die 58 chefs, ook in het buitenland laten schitteren. Dit jaar mikt de organisatie op China. Daarvoor wordt samengewerkt met de meer dan 100.000 volgers tellende Chinese foodies-app Flavours. Daarnaast trekken drie chefs naar Beijing, Shanghai en Chengdu om er te koken voor een publiek van zakenmensen en foodies.

‘De hele wereld moet weten dat je hier in Vlaanderen kan genieten aan elke tafel en aan elke toog’, zegt Vlaams Toerismeminister Ben Weyts (N-VA). ‘Nergens is de kloof zo klein tussen de culinaire top en wat erachter zit. En dat zelfbewustzijn is in Vlaanderen veel te weinig aanwezig’.

(belga)

Niet te missen