Terug in de tijd met ziekenzorg Lommel-Centrum

Print

Foto: Louisa Willekens

Lommel - Na een rustige vakantieperiode hervatte ziekenzorg Lommel-Centrum haar activiteiten. Op donderdag 10 september werden we uitgenodigd voor een filmnamiddag. Ongeveer 50 belangstellenden kwamen opdagen.

Omdat wij trachten het nuttige aan het aangename te koppelen gaf Tine, consulente van CM, ons tips om te besparen op medische kosten en lichtte ze ons in over de nieuwe wet op de tandverzorging. Dan begon het hoofdprogramma: de film. Guy Reekmans, die een uit de hand gelopen hobby beoefend, vertoonde de film “Lommel 1000”. We herbeleefden het hele gebeuren rond deze viering in geuren en kleuren.
Dan volgde een kort filmpje over de winning van ons Lommels zand. Na een korte koffiepauze volgde dan een filmvertoning over Lommel in het jaar 1962. De verschillende gehuchten, in de tijd van toen wel te verstaan, kwamen aan bod. Heel wat bekende Lommelaren zoals: de Draak, Mie Ster, Pauline van de Witte, Jef van de Bakker en nog vele anderen kwamen in beeld. Aan het gemompel in de zaal was te horen dat het onderwerp de talrijke aanwezigen, vooral de oud-Lommelaren, aansprak.
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio