Vlaamse jongeren gaan liefst op culturele citytrip

Vlaamse jongeren gaan tijdens hun vakantie liefst op citytrip, vaak met een culturele insteek. Waalse jongeren kiezen dan weer vaker voor een zonvakantie, een wellnesstripje of een korte actieve vakantie. Dat blijkt uit een rondvraag van online reisaanbieder TravelBird bij 4.340 klanten.

tib

Tachtig procent van de Vlamingen tussen de 18 en de 29 jaar kiest voor een culturele stedentrip als er een korte vakantie geboekt wordt. Bij hun Franstalige leeftijdgenoten ligt dat aantal veel lager, op 32 procent. ‘De voorkeur van Waalse twintigers, die onder meer kiezen voor fiets- en wandelvakanties, zou mogelijk deels verklaard kunnen worden door het feit dat deze faciliteiten in Wallonië meer voorhanden zijn’, zegt Erik Kuijpers, Country Manager België. ‘Vlaamse twintigers en Vlamingen in het algemeen, verkiezen culturele stedentrips. Dat zou kunnen komen omdat Vlaanderen meer stedelijke bebouwing kent en men misschien vaker denkt aan een korte uitstap naar de stad, in binnen- en buitenland’.

Ook tussen mannen en vrouwen blijkt er een verschil te zijn in voorkeuren voor een vakantie.

Zo kiezen zowel in Vlaanderen (59% vs 49%) als Wallonie¨ (41% vs 29%) vrouwen vaker voor cultuur dan mannen. Mannen verkiezen dan weer de zon, wellness en vooral actieve vakanties zoals fiets- en wandelvakanties en avontuurlijkere reizen.

www.travelbird.be

Niet te missen