Vrouw ontwaakt uit coma nadat ze haar baby hoort huilen

Print
Vrouw ontwaakt uit coma nadat ze haar baby hoort huilen

Foto: ss

September 2014. Shelly Cawley uit de Amerikaanse staat North Carolina wordt naar het hospitaal gebracht voor een spoedkeizersnede. Tijdens de operatie loopt het echter mis. Shelly bevalt van een gezonde dochter, maar belandt door een bloedklonter in coma.

Vader Jeremy vertelt de lokale nieuwssite Fox 46 over de shock die volgde: “Op amper vier à vijf uur tijd veranderden mijn emoties van dolgelukkig omdat ik een dochtertje ging krijgen naar verlamd van verdriet omdat ik afscheid zou moeten nemen van mijn vrouw.”

De ouders en vrienden van Shelly bleven destijds echter bidden en bleven de vrouw aanmoedigen om te vechten, maar uren na de bevalling lag de kersverse moeder nog steeds in coma. “De dokters zeiden me dat als Shelly niet in staat was om zelf te reageren, het niet mogelijk zou zijn om haar tot de volgende dag in leven te houden”, vertelt Jeremy aan BuzzFeed News.

“Een reden om te vechten”

Plots kreeg Ashley Manus, een van de verpleegsters, een idee. “We wisten dat lichamelijk contact heel bevorderlijk was voor een kind, dus we dachten: waarom proberen we het niet op dezelfde manier bij de moeder”, zegt Manus aan WCNC-TV.

Dochtertje Rylan voelde zich zo op haar gemak bij haar moeder dat ze meteen in slaap viel. Daarom zorgden vader Jeremy en het medische team ervoor dat de baby begon te huilen. Wanneer Rylan uiteindelijk huilde, gebeurde het ondenkbare. “Ze denken dat haar gehuil mij onderbewust een reden heeft gegeven om te vechten. Dat ik zo besefte dat ik er nog moest zijn voor mijn baby”, aldus Shelly aan FOX46.

“Ik herinner me het moment nog waarop ik wakker werd”, vult de moeder aan in BuzzFeed News. “Het was alsof ik vast zat tussen een droom en de realiteit. Ik weet nog dat ik naar Rylan haar gezichtje keek en dat ik haar de mooiste baby ter wereld vond.”

As the night comes to a close, I reflect on my day and how different it was than at the same time a year ago. What a...

Posted by Shelly Ann Cawley on zondag 6 september 2015