Dag van de landbouw bij Landelijke Gilde Opgrimbie

Print

Opgrimbie

Maasmechelen - Landelijke Gilde Opgrimbie houdt op de dag van de landbouw 19 september een zonnebloem- en pompoenwedstrijd.

We hebben in april pompoen- en zonnebloemzaden bedeeld en gevraagd of ze konden geplant en gezaaid worden, nu na de groeitijd moet er geoogst worden.

Het was de bedoeling om zo onze kinderen en kleinkinderen de gedachte van het planten en opgroeien, bewateren van de gewassen en het onderhouden, mee te geven in deze computertijd, ook omdat er in ons dorp nog maar enkele landbouwers zijn.

Zo gaan we nu bij de mensen thuis de hoogte en grootte van de bloemen meten en van de pompoenen meten we de omtrek en het gewicht. Het is dan ook de bedoeling dat ze de grootste pompoenen en de zonnebloempittenkop meebrengen naar de zaal. Waar ze te bezichtigen zijn.

Ook gaan we de foto’s ophangen die gemaakt zijn gedurende het groeiproces. We maken dan ook op 19 september een gezellige avond van deze dag van de landbouw. Iedereen is dan ook welkom op deze activiteit om eens te komen kijken.

Het bestuur Landelijke Gilde Opgrimbie


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio