Mode

Amerikaanse stad wil verbod op rokjes

Print
Amerikaanse stad wil verbod op rokjes

Foto: Shutterstock

In Dadeville, een stadje met iets meer dan drieduizend inwoners in de Amerikaanse staat Alabama, mogen dames binnenkort misschien geen korte rokjes meer dragen. Wethouder Stephanie Kelley wil het kledingstuk verbieden. Dat meldt modesite Refinery 29.

Vorige maand stelde raadslid Frank Goodman tijdens de gemeenteraad een verbod voor op laaghangende broeken voor mannen. Hij vindt deze respectloos en wil het kledingstuk niet meer in het straatbeeld zien opduiken.

Collega Stephanie Kelley vindt nu dat er een gelijkaardig verbod moet geïntroduceerd worden voor dames omdat het anders oneerlijk is tegenover de mannen. Zij stelt nu voor om de minirok en hotpants te bannen. Ze vindt sommige rokjes gewoonweg te kort. De shorts hebben volgens haar iets te veel weg van ondergoed.

Binnenkort wordt er over het voorstel gestemd, maar of het ooit zal worden goedgekeurd valt te betwijfelen. Inwoners hebben hun ongenoegen reeds laten blijken via Facebook. Velen vinden het een schande dat de gemeenteraad eraan denkt om een kledingverbod op te leggen omdat iedereen - ongeacht zijn of haar kledingkeuzes - evenveel respect verdient.

Niet te missen