Dinsdag tussen 6 en 10 uur geen radio en tv door staking VRT

Print
Dinsdag tussen 6 en 10 uur geen radio en tv door staking VRT

Archiefbeeld. Foto: BELGAIMAGE

Dinsdag tussen 6 en 10 uur in de voormiddag liggen alle VRT-uitzendingen op radio en tv stil. “De productie ligt dan volledig stil”, zegt Luk Vandenhoeck van de socialistische vakbond ACOD. “Op de radio zal vervangmuziek te horen zijn. Er zullen zelfs geen nieuwsbulletins zijn. Op tv zal een pancarte te zien zijn.”

Aanleiding is het besparingsplan van de openbare omroep waardoor 286 mensen hun baan dreigen te verliezen en waarbij de regioredactie van Radio 2 in Antwerpen, Hasselt en Kortrijk zouden moeten sluiten. De raad van bestuur beslist normaal gezien deze namiddag over het plan.

“Afhankelijk van de uitkomst daarvan gaan we beslissen of de actie na 10 uur moet verder gaan”, aldus nog Vandenhoeck. ‘Dat gaan we bespreken met onze mensen, die vanaf morgenochtend het piket bezetten.” Aan het piket wordt de personeelsleden ‘afgeraden’ om te gaan werken. “De toegang ontzeggen doen we nooit”, aldus nog de vakbondsman.

Ook op de regionale redacties van Radio 2 wordt de stakingsactie van dinsdag gesteund. “De VRT medewerkers die werken bij Radio 2 in Antwerpen tonen zich solidair en steunen de vakbondsacties”, klinkt het in Antwerpen.