Mode

Model met syndroom van Down loopt eerste modeshow

Print
Het achttienjarige model Madeline Stuart heeft het syndroom van Down en defileerde afgelopen zondag voor het eerst tijdens de New Yorkse modeweek. Haar passage op de catwalk ging niet onopgemerkt voorbij: de beelden van het rolmodel gaan de wereld rond.

De Australische Madeline toonde trots een jurk uit de nieuwste lentecollectie van het Amerikaanse label Moda. Daarna verscheen ze nog twee keer op de catwalk, onder meer in een casual outfit, in het gezelschap van twee mannen met Avatar-look en de twee ontwerpers achter het label.

‘Ze heeft er hard voor gewerkt. Het is tijd dat mensen beseffen dat syndroom van Down sexy en mooi kunnen zijn. Madeline zal dit blijven doen zolang ze wil. Wat ons Maddy blij maakt is het allerbelangrijkste’, zegt mama Rosanne in een interview met de Australische Daily Mail. De foto’s van de modeshow, waar ook rolstoelmodel Leslie Irby aan meewerkte, gaan intussen de hele wereld rond via de (sociale) media.

Voor Madeline, die later dit jaar nog defileert in Rusland en Zweden, was het haar eerste show tijdens de New Yorkse modeweek. Het eerste catwalkmodel met een verstandelijke beperking is ze niet. Die eer gaat naar de Amerikaanse ontwerpster Carrie Hammer, die in februari Jamie Brewer (30) op de catwalk introduceerde, een jonge vrouw met het syndroom van Down die meespeelt in ‘American Horror Story’.

Niet te missen