Schot fluit AA Gent-Lyon

Print
Schot fluit AA Gent-Lyon

Foto: BELGA

De Schot William Collum is door de Europese Voetbalbond (UEFA) aangeduid als scheidsrechter voor het duel tussen AA Gent en Olympique Lyon, woensdagavond om 20u45 op de eerste speeldag in groep H van de Champions League. Dat maakte de UEFA maandag bekend.

De 36-jarige Collum leidde vorige maand nog de Europese Supercup tussen Barcelona en Sevilla (5-4 na verlengingen) in goede banen.

Eerder floot de Schot al in 2010 een Europese match van de Buffalo’s. In de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League verloor AA Gent toen met 3-0 van Dynamo Kiev. Verder was Collum, leerkracht van beroep, in 2012 ook de ref in de terugwedstrijd in de 16e finales van de Europa League tussen Club Brugge en Hannover 96 (0-1). Datzelfde jaar leidde hij tevens de confrontatie tussen AC Milaan en Anderlecht (0-0) in de groepsfase van de Champions League. Tot slot had Collum in 2011 ook de wedstrijdleiding in handen in de vriendschappelijke interland tussen de Rode Duivels en de Verenigde Staten (1-0).