KV Kortrijk moet Aboubakar Kamara mogelijk twee duels missen

Print
KV Kortrijk moet Aboubakar Kamara mogelijk twee duels missen

Foto: BELGA

Eersteklasser KV Kortrijk moet het zijn twee volgende wedstrijden - de competitiematch van zaterdag bij leider KV Oostende en het bekerduel van 23 september tegen Olsa Brakel - mogelijk zien te rooien zonder Aboubakar Kamara. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond stelde maandag een schorsing van twee wedstrijden en een boete van 600 euro voor aan de Franse KVK-aanvaller, die rood pakte op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League.

In het doelpuntenloze thuisduel van zaterdag tegen Oud-Heverlee Leuven gaf scheidsrechter Christof Dierick in de 49e minuut een rode kaart aan Kamara, nadat de spits een elleboogstoot had uitgedeeld aan OHL-verdediger Oleksandr Volovyk.

Indien ‘de Kerels’ het schorsingvoorstel van het Bondsparket aanvaarden, komt Kamara twee duels niet in actie. Club en speler kunnen de straf weigeren en moeten zich dan dinsdag gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB.

Die mogelijke procedure is niet weggelegd voor Hannes Van der Bruggen (AA Gent), Dieumerci Ndongala (Charleroi) en Yvan Erichot (STVV). Zij zijn op de achtste speeldag van de Belgische eerste klasse geschorst, omdat ze het afgelopen weekend van het veld werden gestuurd na twee gele kaarten.