Beauty

Show op modeweek stelt make-uphype ‘contouring’ in vraag

Print
Show op modeweek stelt make-uphype ‘contouring’ in vraag

Foto: AP

Google even ‘contouring’ en je ziet filmpjes waarin getoond wordt hoe je met donkere strepen op je wangen en lichte vlekken onder je ogen meer scherpte in je gezicht krijgt. Het is een truc die vaak gebruikt wordt door sterren als Kim Kardashian, maar die er onbewerkt nogal vreemd uitziet. Net zoals de modellen tijdens de show van het label ‘Hood by Air’ op de modeweek van New York.

Volgens make-upartieste Inge Grognard stuurde de ontwerper , Shayne Oliver, haar foto’s en filmpjes van contouring als voorbeeld, maar dan in de fase voor de verschillende kleuren in elkaar geblend worden. De collectie, onder meer geïnspireerd door elementen uit de wereld van uniformen, onderzoekt het idee in welke mate je jezelf kan veranderen, ook met make-up. ‘Waarom denken jonge mensen, die bijna perfect zijn, dat ze dat spul nodig hebben?’, zegt Grognard aan New York Magazine. ‘Deze look voegt enkele vraagtekens toe en past daarom bij de collectie’. En nee, het is niet bedoeld als verwijzing naar de zusjes Kardashian, ook al is Hood By Air één van de favoriete merken van Kims echtgenoot Kanye West. ‘Het is een techniek uit de theaterwereld’, zegt Grognard.

Deze make-upvideo, waarin wordt uitgelegd hoe je de techniek van 'contouring' onder de knie krijgt, werd wereldwijd al door negen miljoen mensen bekeken.

 

 

Niet te missen