Belgian Cycling Happening trekt naar Wonckerberg

Print
Belgian Cycling Happening trekt naar Wonckerberg

Foto: Koen Wellens

Riemst - Limburg is op 19 en 29 september het decor voor de 75e editie van de Belgian Cycling Happening. Deze jaarlijkse ontmoeting voor wielertoeristen, mountainbikers en andere fietsliefhebbers, trekt voor wie wil naar de uithoeken van de provincie. Ook Riemst wordt aangedaan.

Niet toevallig werd er gekozen voor routes naar het noorden en het zuiden van de provincie. Het Limburgse fietsroutenetwerk bestaat dit jaar immers precies 20 jaar en daarom lopen de cyclotochten langs de intussen bekende blauwe bordjes. De recreatieve fietser of mountainbiker vindt in Lommel, net als in de rest van Limburg, pareltjes van routes, langs rustige wegen, door mooie bossen en velden en dat allemaal over goed uitgeruste en veilige wegen.

Terwijl de mountainbikeroutes je door de Noord-Limburgse bossen en velden sturen, kan je voor de cyclotochten naar het noorden of het zuiden van de provincie Limburg. De tochten van 45 en 80 km zijn eerder vlakke tochten die richting Noord-Limburg trekken. Keerpunt is Lommel, waar je je even in de Sahara, de naam van het plaatselijke zandwinningsgebied, waant. Wie liever even uit het zadel wil, kiest voor de routes over 60 en 120 km. Deze routes brengen je over een licht heuvelend parcours naar het zuiden van Limburg en de langste tocht loopt zelfs even over Waals grondgebied met als ultieme kuitenbijter de beklimming van de Wonckerberg in Bassenge. Kies je voor twee fietsdagen, dan ontdek je Limburg via twee verschillende parcours. De tochten lopen voor 90% over het Limburgse fietsroutenetwerk en dat staat garant voor autoluw en fietsvriendelijk.
Op zaterdag 19 en zondag 20 september staan er cycloroutes van 45, 60, 80 en 120 km en MTB-routes van 25, 40 en 65 km op het programma. Inschrijven kan op beide dagen vanaf 8 uur. Op zaterdag en zondag zijn er ook familiefietstochten van 18 en 25 km voorzien. Meer info via www.peer.be/bch.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio