Zulte Waregem niet akkoord met strafvoorstellen voor Diallo en Dury

Print
Zulte Waregem niet akkoord met strafvoorstellen voor Diallo en Dury

Foto: Photo News

Eersteklasser Zulte Waregem kan zich niet vinden in de schorsingsvoorstellen van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). 'We vinden beide voorstellen te zwaar', zegt clubwoordvoerder Cedric Tack maandag. Eerder op de dag had het Bondsparket na de zevende speeldag in de Jupiler Pro League voor verdediger Abdou Diallo en hoofdtrainer Franky Dury twee speeldagen schorsing gevraagd.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In de op 1-1 geëindigde thuiswedstrijd van zaterdag tegen landskampioen AA Gent duwde scheidsrechter Joeri van de Velde in de 81e minuut een rode kaart onder de neus van Diallo. De Franse centrale verdediger kwam iets te driest in op Gent-spits Laurent Depoitre. Trainer Dury was het niet eens met die beslissing en liet dat met cynisch handgeklap en een cynische duim aan het adres van de ref merken. Van de Velde stuurde hem daarop de tribune in.

Het Bondsparket oordeelde dat de tackle van Diallo de fysieke integriteit van Depoitre in gevaar bracht en droeg een schorsing van twee speeldagen plus een boete van 600 euro voor. Dury kreeg hetzelfde schorsingsvoorstel, maar zou slechts 400 euro moeten betalen. Als Zulte Waregem de minnelijke schikking van het parket had aanvaard, kon de club de komende twee wedstrijden - zaterdag bij OHL in de Jupiler Pro League en op 22 september thuis tegen tweedeklasser Union in de Beker van België - niet rekenen op Diallo. Ook oefenmeester Dury had tijdens die wedstrijden niet in de dug-out gezeten.

Omdat club, trainer en speler niet akkoord gaan met de voorstellen van het Bondsparket, moeten ze zich dinsdag gaan verantwoorden bij de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB, die de strafmaat zal bepalen.