Apotheose bij terugkomdag bestuursleden 'Sint Paleis'

Print

Foto: jempi trippaers

Waterschei Noord

Genk - Als je een iemand niet moet aanleren hoe men zorgt voor de nodige animo, dan zijn dat de bestuursmensen en de leden van de 'Terugkomdag Sint Paleis'. Voor een goed begrip: het zijn deze dames en heren die de volledige omkadering en ondersteuning voor hun rekening nemen om de Sint-activiteiten in deze provincie vlekkeloos en in de beste omstandigheden te laten verlopen.

Deze jaarlijkse 'terugkomdag' had dit keer plaats in en rond Genk. En de organisatoren hadden een geweldig creatieve dag in elkaar gestoken. "Zowat voor elk wat wils", legt Frans Novak uit. "Een heleboel activiteiten waarin de deelnemers actief konden meestappen. Verschillende bezoekjes afgewisseld met een natje en een droogje. Meer moest dat eigenlijk niet zijn." De meer dan 150 deelnemers genoten in ieder geval met volle teugen. Unaniem werd benadrukt dat de sfeer er zelden zo goed en zo lang inzat.

Feestmaaltijd

Tegen de avond verplaatste de hele groep zich naar het mijnmuseum van Waterschei waar conservator Xavier Huygen en bestuurslid Ooms voor een warme ontvangst borg stonden. "Zeg nu zelf, als je zo een fijne groep mag ontvangen in je museum, dan ben je zelf ook gelukkig", lachte Xavier.
Dankzij het Thema Kamer Theater werden de aanwezigen eerst nog op een knappe voorstelling getrakteerd, een creatie die voor spontaan applaus zorgde. "Mijn medespelers Stefan en Marc verdienden hier alle lof voor", zegt Frans Novak (foto).
En dat de feestmaaltijd alle verwachtingen ruim overtrof, is slechts een bewijs dat het bestuur hier wel degelijk aan alles had gedacht. "Uiteindelijk ging iedere aanwezige ook nog met een mooi cadeautje naar huis. Een dergelijk afscheid verdienden deze mensen allemaal, als je ziet welke opofferingen zij zich getroosten ten voordele van de duizenden kinderen die we elk jaar opnieuw gelukkig mogen maken", stelde Frans Novak.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio