Toneelstuk 'Auberge Princesse Charlotte' belicht rol van vrouw in WO I

Print

Foto: André Caubergs

Leopoldsburg - Vrouw en Maatschappij Leopoldsburg-Heppen heeft tijdens de herdenkingsperiode van WO I aandacht geschonken aan de rol van de vrouw tijdens de oorlog en de gevolgen van deze nieuwe rol. Na twee jaar intensieve voorbereiding stelden zij met gerechtvaarde trots de theaterproductie 'Auberge Princesse Charlotte' voor.

De opvoeringen gingen door op 12 en 13 september in het cultureel centrum van Leopoldsburg. Hans Put had de opdracht aanvaard om dit erg gevarieerd theaterstuk te schrijven en te regisseren. En hij heeft dat zoals we dat van hem gewoon zijn, uitstekend gedaan!

Het eerste gedeelte van theaterstuk verhaalt het leven van een café-uitbaatster in Leopoldsburg die haar man naar de oorlog moet laten vertrekken. In het tweede gedeelte maken we kennis met haar kleindochter die het café heeft overgenomen en er een nieuwe invulling aan geeft. Afwisselend zijn er monologen, dansen, muziek en zangpartijen door een 45-tal uitvoerders. Een hele klus om dit allemaal geordend en geanimeerd te brengen.De cast was dan ook erg professioneel met actrice Laurence Stas, muziekverantwoordelijke Bruno Sprengers, solo zang door Inge Minten, pianist Pietro Ramman, ballet door Balletstudio Josée Nicola, accordeonist Henk Tiebosch, a cappellagroep The 4 Kings, muziekvereniging Orbis en dans door de Leopoldburgse dansgroep Saltarella.

Proficiat voor dit initiatief en de uitvoering ervan.

Foto’s Rita Van Moll

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio