Fit & Gezond

Dit zijn de voordelen van masturberen

Print
Nu het misverstand toch al een tijdje de wereld is uit geholpen dat je van masturberen blind zou worden, is het misschien handig om eens de voordelen ervan op te noemen. En dat zijn er volgens dit filmpje van het wetenschapskanaal ASAP Science toch wel wat.

Eerst en vooral zou 95 procent van de mannen en 72 procent van de vrouwen ooit hebben gemasturbeerd in hun leven en ze doen dat niet enkel als ze single zijn. Maar waarom masturberen mensen nu eigenlijk? Voor het genot natuurlijk, maar er zijn nog enkele andere opvallende voordelen aan verbonden. Zo zou je er minder stress door krijgen, helpt het bijvoorbeeld om menstruatiepijn tegen te gaan en je slaapt er beter van. En alsof dat nog niet genoeg voordelen zijn, zorgt masturberen er ook voor dat bij mannen het immuunsysteem wordt opgekrikt, de kans op prostaatkanker afneemt en de kwaliteit van de sperma toeneemt. Maar een solosessie kan ook een positieve invloed hebben op je seksleven met een partner, want het zorgt ervoor dat je je bekkenbodemspieren traint en dat kan de seksuele prestaties alleen maar ten goede komen. 

Toch is er ook een keerzijde aan de medaille. Wie altijd dezelfde techniek gebruikt of zichzelf op dezelfde manier stimuleert, zorgt er misschien voor dat hij of zij niet meer kan klaarkomen als de partner niet dezelfde techniek toepast. Afwisselen is dus de boodschap.

Niet te missen