BBCats uit Overpelt wint prestigieuze BBQ-wedstrijd

Print
BBCats uit Overpelt wint prestigieuze BBQ-wedstrijd
Overpelt -

Zondag namen op het binnenplein van brouwerij Liefmans te Oudenaarde dertien ploegen deel aan de Black Box BBQ Cup 2015. De barbecueteams moesten vijf gerechten bereiden met als hoofdingrediënten: L’Autentique blauwpoot scharrelkip, Belgische kalfskroon, IBP US Prime short ribs, Pure South NZ platte hertenbil en Dingley Dell buikspek. De nationale kampioenstitel ‘Black Box BBQ’ werd gewonnen door team BBCats uit Overpelt.

De gerechten werden beoordeeld door een jury op basis van zowel de combinatie gerecht-bier, de smaak van het hoofdingrediënt, de gaarheid, het uitzicht en de presentatie als smaak van het geheel. De jury werd voorgezeten door Nicolas Soenen, biersommelier van Duvel-Moortgat.

Koen Maes, organisator van de Black Box BBQ Cup 2015, verklaarde na afloop: “Het was de eerste keer dat het ‘Black Box’-principe in ons land werd toegepast. Niemand van de deelnemers wist vooraf welke gerechten ze op de grill moesten bereiden, want de hoofdingrediënten werden pas zaterdagnamiddag bekendgemaakt. De teams konden met andere woorden niets op voorhand inoefenen. Ze moesten ook beslissen welke bier het best bij elk van hun gerechten paste. Ik ben bijzonder tevreden over deze eerste Black Box BBQ Cup, want het niveau van de bereide gerechten lag zeer hoog. BBCats is de verdiende winnaar van de beker.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio