Ontdek verborgen parels tijdens bibliotheekweek

Print
Ontdek verborgen parels tijdens bibliotheekweek

Foto: Gemeentelijke bib CLIM

Gingelom - Op zaterdag 10 oktober a.s. gaat de bibliotheekweek, onder de slogan “Verborgen parels”, van start. “Verborgen parels”, dat zijn titels die zeker het lezen waard zijn, maar niet de aandacht hebben gekregen die ze verdienden. Wij zetten deze 25 boekenparels alvast in de kijker. Tijdens de bibliotheekweek viert onze bib ook haar 10-jarig bestaan.

Programma:

Literaire brunch met gerechtsjournalist Faroek Özgünes op zondag 11 oktober om 11 uur:

Faroek Özgünes werkt sinds januari 1991 als voltijdse journalist bij de VTM en heeft zich het voorbije decennium volledig toegelegd op gerechtsverslaggeving. Zo heeft hij vele geruchtmakende dossiers en belangrijke processen gevolgd. Hij schreef ook een boek over de parachutemoord (2010).

In zijn lezing behandelt Faroek Özgünes de grote dossiers die de actualiteit beroeren, zoals terrorisme, de kasteelmoord, de parachutemoord en de processen van Marc Dutroux, Ronald Janssen en Kim De Gelder. Özgünes vertelt over de nieuwste criminele fenomenen en technieken van oplichters waar hij wekelijks aandacht voor vraagt in zijn opsporingsprogramma ‘Faroek’.

Deelnameprijs aan de literaire brunch: 5 euro p.p. Vooraf inschrijven voor de literaire brunch is verplicht, uiterlijk op maandag 5 oktober a.s.

Lezing “Het einde van Napoleon” door Johan Op de Beeck op maandag 12 oktober om 20 uur:

Johan Op de Beeck is een gewezen televisiejournalist die zich als geschiedkundig auteur specialiseerde in het napoleontische tijdperk en de Franse Revolutie. Hij is auteur van de bejubelde bestsellers 'Napoleons nachtmerrie' (2012) en 'Waterloo' (2013) en de tweedelige Napoleonbiografie (2014-2015).

Deze gerenommeerde Napoleonkenner vertelt meesterlijk en meeslepend over de laatste periode van keizer Napoleon: zijn huiveringwekkende veldtocht in Rusland (1812) leidde tot zijn ondergang. Die werd definitief in de Slag van Waterloo (1814). Op de Beeck bekijkt deze boeiende periode niet alleen vanuit het algemeen politieke en militaire perspectief maar ook door de ogen van gewone soldaten van bij ons, ooggetuigen die beklijvende memoires nalieten.

Deelname: gratis. Vooraf inschrijven is wenselijk.

Verkoop van afgevoerde boeken
In de bibliotheekweek wordt er tijdens de openingsuren van de bib (behalve op zondag 11 oktober) afgevoerde boeken verkocht.
Prijs: 1 euro per boek en 0,50 euro per boek vanaf 3 boeken en meer.

Info en inschrijvingen: bibliotheek CLIM, Surlet de Chokierstraat 4, 3890 Gingelom, tel. 011/83.27.01, mail: bibliotheek@gingelom.be, website:


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio