Sparvoc opent met winst

Print
Sparvoc opent met winst

Foto: Philippe Paulissen

Lanaken - Begin september staat niet alleen voor een nieuw schooljaar, ook het nieuwe volleybalseizoen dient zich aan. Afgelopen zaterdag waren de Heren A en Dames A aan zet. Ze namen het respectievelijk op tegen Achel B en Uikhoven B. Beiden boekten een 3-2 overwinning.

Avoc Achel B- Sparvoc Lanaken 2-3 (20-25 / 15-25 / 25-23 / 27-25 / 13-15)

Sparvoc kende een moeilijke middag bij een enthousiast spelende chel. Met enkele goede momenten in een verder slordig spel, konden de Heren A toch het verschil maken in de eerste 2 sets.
Vanaf set drie waren de goede momenten schaarser en lieten ze Achel in de wedstrijd komen. Met een ijzersterke verdediging belette ze Sparvoc het scoren.
Sparvoc zoekt naar het juiste ritme maar ook in set 5 lopen ze constant achter de feiten aan. Via 9-5 gaat het naar 10-8 en 13-12. In de laatste twee rally's haalt Sparvoc wel een aanvaardbaar niveau en trekt zo de overwinning naar zich toe.

Waar Achel een goede partij speelde en verdient een punt pakte, is Sparvoc nog op zoek naar het juiste ritme

Avoc Achel B: Engelen / Fonteyn / Gijbels / Ceulemans / Weltens / Boonen Libero's: Emmers / Meurkens
Kwamen in: Janssen / Naegels / Boonen
Sparvoc Lanaken: Hulselmans / Palmans / Paulissen / Letihon / Conings / Grootaers Libero: Panis
Kwam in: Poosen

Sparvoc Lanaken A - Uvoc UIkhoven B 3-2 (27-29 / 25-16 / 22-25 / 25-14 / 17-15)

De openingswedstrijd van de competitie werd al rechtstreeks een derby. Spanning troef: rally's op het scherpst van de snee, een scheidsrechter die aan beide kanten liet volleyballen en een enorm enthousiast publiek. Kort samengevat, een openingswedstrijd die kon tellen!

Door de verbouwingswerken werkt Sparvoc zijn thuiswedstrijden af in de sporthal van Rekem. De dames van Sparvoc startte het enthousiast. Verdeel en heers dacht Missotten en zette Vandebosch in een zetel. Uikhoven stond bij de technische time-outs nog in het krijt, 8-4 en 16-12 maar trok in het slot nog aan het langste eind.
In Set 2 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het was wachten tot na de 2e technische time out. Palmaers deed Libero Baens, Uvoc, sterren zien. Sparvoc haalde set 2 makkelijk binnen met 25-16.
Set 3 werd wederom spannend, beide ploegen stonden elkaar geen duimbreed toe. Steffi Bass was onhoudbaar bij Uvoc. Terwijl middenmannen Caubergh en De Gelissen regelmatig een muurtje optrokken tegen Levenstond en Thijs. Stulens kwam aan de service in voor Levenstond en kon zo Sparvoc nog terug brengen. Helaas was het te laat. Uvoc wint set 3 met 22-25.
Set 4 leek wel een herhaling van set 2. Sparvoc op zijn top. Vandebosch en Palmaers waren onhoudbaar. Nijst heerste aan het blok en libero Kovac hield het achterveld schoon. Even leek Sparvoc het nog moeilijk te gaan krijgen door een rotatiefout. Maar eenmaal de Sparvoc trein onder stoom kwam, waren ze niet te houden (25-14).
De sfeer werd bitsiger en de spanning steeg. De supporters schreeuwden hun stemmen schor. Sparvoc startte set 5 het beste. Onder opslagdruk van Missotten stond het al snel 5-1. Aan het net werd vlot gescoord door Stulens en Thijs begon terug beter in de wedstrijd te komen. Op 10-5 dacht iedereen dat de wedstrijd gespeeld was, maar dit was zonder de jonge garde van Uvoc gerekend. Punt voor punt knokten ze zich terug in de wedstrijd. Wat resulteerde in een super spannend slot. Beide ploegen stonden bol van de zenuwen. Nijst met een killblock op Bass eindigde de wedstrijd. 17-15.

Een wedstrijd waar beide ploegen de 2 punten verdiende, maar Sparvoc net dat tikkeltje meer geluk had.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio