Meer feestjes op woensdag-namiddagen in Rondpunt 26

Ambassadeurs jeugdcentrum moeten overlast voorkomen

Print
Ambassadeurs jeugdcentrum moeten overlast voorkomen

Vanaf oktober worden er in en rond jeugdcentrum 26 bijkomende activiteiten en evenementen georganiseerd. Ambassadeurs zullen er op toezien dat de overlast beperkt blijft. Foto: Chris NELIS

Genk -

Na de stedelijke bibliotheek krijgt nu ook Rondpunt 26 ambassadeurs die er op moeten toezien dat het jeugdcentrum gespaard blijft van overlast. Dat maakte schepen van jeugd Anniek Nagels bekend. De ambassadeurs worden vooral ingezet op woensdagnamiddagen, omdat vanaf oktober op die momenten bijkomende evenementen worden georganiseerd.

In de stedelijke bibliotheek werd het ambassadeurssysteem twee jaar geleden al ingevoerd en daar werkt het erg goed. De jongeren worden er ingezet om in te grijpen als leeftijdsgenoten het te bont maken. De overlast werd er door de ingreep meteen herleid tot nul. “Het project werd zeer goed beoordeeld”, zegt Anniek Nagels. “Zodanig zelfs dat we het willen uitbreiden. Bedoeling is om het jeugdcentrum nauwer te laten aansluiten bij het centrum. We willen meer jongeren bereiken en hen de weg tonen naar het jeugdcentrum.

En wel door er op woensdagnamiddagen evenementen en activiteiten te organiseren. We hebben er helemaal niets op tegen dat jongeren door het centrum van Genk slenteren. Tenminste zolang ze niet voor overlast zorgen. Nog te veel jongeren hebben het gevoel dat het jeugdcentrum niets voor hen is.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio