Man probeert twee maanden oude baby te ontvoeren in Hasselt

'Hij liep het huis binnen en wou haar meenemen'

Print
'Hij liep het huis binnen en wou haar meenemen'

Foto: HBvL

Hasselt -

Een nog onbekende dader heeft afgelopen vrijdag in de Salvatorstraat in Hasselt geprobeerd om een twee maanden oude baby te ontvoeren. “Hij wou mijn dochtertje ontvoeren en is ons huis binnengelopen”, vertelt de mama, die zich meteen op de kidnapper stortte. “Ik ben als een wilde beginnen stampen, waarna hij is afgedropen.” De politie neemt de zaak ernstig en heeft een robotfoto opgesteld.

De 28-jarige moeder, die uit voorzorg liever anoniem blijft, was afgelopen vrijdag alleen thuis met haar twee maanden oude baby. “Toen ik ’s morgens de post ging uithalen met mijn dochtertje op de arm, wandelde er een man voorbij”, vertelt ze. “Hij zei vriendelijk goedemorgen en merkte op dat ik zo’n mooi kindje had. Ik had die man nooit eerder gezien, maar stelde mij er verder weinig vragen bij. Ik heb hem bedankt en ben weer naar binnen gegaan. ”

“Geef uw dochter mee”

Toen haar dochter een paar uur later in haar relaxstoel in slaap viel, trok de mama naar buiten om voor de woning onkruid uit te trekken. “Plots stond diezelfde kerel langs mij op de oprit. Ik vroeg of ik hem ergens mee kon helpen, waarop hij antwoordde: ‘ja, door uw dochtertje mee te geven’. Ik wist niet wat ik hoorde.”

Daarna ging het snel: de kidnapper liep zonder waarschuwing de woning binnen via de open voordeur, op zoek naar het kindje van de Hasseltse moeder. “Mijn dochter lag op dat moment in de woonkamer, helemaal vooraan in het huis. Ik ben meteen achter de man aangelopen. Toen ik binnenkwam, stond hij voor het wipstoeltje van mijn baby. Aangezien ze was vastgeklikt, kon hij haar gelukkig niet zomaar oppakken. Ik heb mij onmiddellijk tussen hem en mijn dochter gesmeten en ben als een wilde op zijn knie beginnen stampen. De adrenaline gierde door mijn lijf. Op zo’n moment denk je maar aan één ding: je dochter beschermen.” Tot haar grote verbazing bood de dader amper weerstand. “Ik heb hem bij zijn kraag gegrepen en naar buiten gesleurd.”