Kortrijk en OHL spelen gelijk in flauwe match

Kortrijk en OHL spelen gelijk in flauwe match

Foto: BELGA

Opnieuw geen doelpunten en geen zege voor Kortrijk in het eigen Guldensporenstadion. De Kerels bleven tegen OHL steken op 0-0, terwijl de Leuvenaars weer niet konnen winnen buitenshuis.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Voor rust viel er weinig doelgevaar te noteren. Pas na een klein kwartier schoot Bostock richting doel voor de bezoekers, maar Keet had geen enkel probleem met de doelpoging. OHL was sterker, maar wrong een vier tegen twee counter de nek om. In de 20e minuut was daar eindelijk eens Kortrijk. Het schot van Kagé was echter weinig gevaarlijk. In minuut 37 moest Keet alweer alert zijn. Cerigioni liep goed in op een voorzet vanop links, maar Keet maakte zich breed waardoor de spits geen gaatje vindt om de bal in doel te trappen.

Na rust verraste Kamara doelman Riou bijna vanuit een scherpe hoek. Twee minuten later mocht Kamara echter gaan douchen voor een elleboogstoot aan Volovyk. OHL kon nauwelijks profiteren van het mannetje meer. Bostock haalde nog eens uit van buiten de zestien. Opnieuw zonder succes. Ojo ging dan maar neer in de zestien, maar kreeg geen penalty. Tien minuten voor tijd stond Keet pal op een knal van diezelfde Ojo. De fans in Kortrijk waren misnoegd door het geleverde spel en begonnen ‘Wij willen voetbal zien’ te zingen. In het slot kreeg Kis nog een grote kans, maar de spits trapte de bal over.

Opvallend: Kortrijk bleef voor de derde thuiswedstrijd op rij steken op een 0-0 gelijkspel. Ook tegen AA Gent en Lokeren konden de Kerels niet scoren voor eigen publiek.

Herbeleef de wedstrijd hier.

 

Belangrijkste fases:

17’ Kortrijk lijdt balverlies en OHL kan een counter opzetten. Met vier tegen twee heeft OHL duidelijk het overwicht, maar toch slagen ze erin de uitstekende mogelijkheid de nek om te wringen.

37’ Een snelle uitbraak van OHL. Cerigioni loopt goed in op de voorzet vanop links. Keet maakt zich echter heel breed, waardoor de spits geen gaatje vindt om de bal in doel te trappen.

47’ Er zit meteen meer snelheid in de wedstrijd. Eerst was er een poging van Bostock. Nu kan Kamara Riou vanuit een scherpe hoek bijna verrassen.

49’ ROOD. Kamara krijgt een directe rode kaart. Kortrijk moet met een man minder verder. Domme actie van Kamara. Hij deelt een elleboogstoot uit aan Volovyk.

67’ Ojo wordt neergehaald in de zestien. Dierick ziet er geen overtreding in.

78’ Ojo wordt mooi vrijgespeeld in de zestien. Hij trapt in één tijd op doel, maar Keet redt gevat.

92’ Kage mist zijn schot, waardoor de bal tot bij Kis hobbelt. Die heeft de bal maar binnen te trappen, maar hij knalt de bal over het doel. Bijna ging Kortrijk nog met de drie punten lopen.