Oostende met gemak voorbij Beveren

Print
Oostende met gemak voorbij Beveren

Foto: pn

Oostende kende weinig problemen met Waasland-Beveren. 1-5 werd het op de Freethiel, met drie doelpunten van Cyriac, en eentje Akpala en Saviour . KVO is met zestien goals de meest productieve ploeg van de Jupiler Pro League en wordt zo ook alleen leider, Anderlecht komt zondag echter nog in actie en kan nog langszij komen.

Bij Waasland-Beveren moesten Gano en Langil voor de doelpunten zorgen nu Emond naar Standard trok. Bij Oostende kreeg Biebauw onder de lat verrassend de voorkeur op Ovono.

Bekijk hier beide opstellingen

Waasland-Beveren had het aanvankelijk heel moeilijk met het spel van Oostende. Het was vaak heel warm voor het doel van Henkinet en na een kwartier was het ook prijs. Akpala bracht Oostende verdiend op voorsprong. De thuisploeg kwam daarna echter beter in de wedstrijd en drukte de kustploeg achteruit. De gelijkmaker hing in de lucht maar Boucaut besliste daar anders over: hij zag handspel in de zestien van Gano en legde bal op de stip. Uit de herhaling bleek nochtans dat er niets ‘aan de hand’ was. Een onverdiende mokerslag voor de Waaslanders vlak voor rust...

Bij Waasland-Beveren kwamen Nabab en VAnzo in de plaats van Maric en Myny maar dat had niet het verhoopte effect. Na een tackle langs achter van Nabab mocht Berrier een vrije trap nemen, waarna Cyriac meteen zijn tweede van de avond scoorde. De veer was gebroken bij de Waaslanders en Cyriac scoorde amper twee minuten later een derde keer. De Ivoriaan nam de bal heerlijk op de slof: 0-4. Meteen was de match gespeeld want een aangeslagen Waasland-Beveren was lange tijd niet bij machte om het tij te keren. In de 78e minuut kon Langil dan toch nog de eer redden, maar verder kwam de thuisploeg niet meer. Integendeel, Saviour Godwin scoorde meteen na zijn invalbeurt de 1-5.

Oostende wordt zo alleen leider, Waasland-Beveren zakt na een sterk seizoensbegin weg naar de middenmoot.

Opmerkelijk:

Bij Oostende kreeg Biebauw onder de lat verrassend de voorkeur op Ovono. Die laatste arriveerde te laat op de afspraak en coach Vanderhaeghe wilde hiermee een voorbeeld stellen voor de hele groep.

Belangrijkste fases:

5’ Maric stuurt Gano diep. Biebauw is attent en is eerst op de bal.

9’ Een vrije trap in het pak wordt door Akapel overhoeks gekopt maar de spits ziet zijn poging net naast gaan.

10’ Cyriac loopt zijn tegenstander slim langs de buitenkant voorbij Zijn schot naar de verste hoek gaat net naast.

15’ GOAL! Lukaku haalt op zijn flank de achterlijn en zet strak voor. Akpala komt naar de eerste paal en duwt de bal in de korte hoek binnen: 0-1.

26’ Moulin haalt verrassend uit. Zijn schot botst nog even en Biebauw moet de bal lossen. De rebound van Langil is te zwak.

28’ Langil knijpt naar binnen en trapt laag op doel. Gelukkig voor Biebauw is het schot niet naar de hoek gericht. De doelman van Oostende pakt in twee tijden.

34’ GOAL! Gano raakt volgens Boucaut de bal met de hand en de bal gaat (onterecht) op de stip. Cyriac neemt het geschenk dankbaar in ontvangst en trapt de 0-2 op het bord.

40’ Lukaku stopt Siani foutief af en Boucaut wijst resoluut naar de stip. Op aangeven van de lijnrechter komt hij op zijn beslissing terug en legt de bal net buiten de rechthoek, tot woede van de thuisaanhang.

45+1’ Gano trapt vanuit een scherpe hoek op doel, maar Biebauw heeft alle moeite om de bal uit zijn doel te houden. Lukaku moet een hoekschop toestaan.

49’ GOAL! Tackle langs achter van Nabab. Terecht geel. Berrier schildert de vrije schop op het hoofd van Cyriac, die de bal naar de verste hoek verlengt. Geen enkel verhaal voor Henkinet.

52’ GOAL! Cyriac neemt een slecht weggekopte bal in één tijd op de slof. De botsende bal verdwijnt in de hoek: 0-4.

69’ Buatu klimt het hoogst op een hoekschop en kopt de bal richting de verste hoek. Nabab komt net te laat om de aansluitingstreffer binnen te duwen.

76’ De Waaslanders zetten een snelle tegenaanval op. Gano komt alleen voor Biebauw, maar trapt de bal op de voeten van de doelman.

78’ GOAL! Langil gaat de rechthoek in tussen Berrier en Capon en trapt de bal hard voorbij Biebauw: 1-4.

82’ Lukaku duikt nog eens de ruimte in. Op snelheid haalt hij de achterlijn. Hij legt goed af voor Cyriac, maar die kegelt de bal in één tijd over

88’ GOAL! Vandendriessche haalt de achterlijn, behoudt het overzicht en legt de bal panklaar voor de pas ingevallen Godwin, die de vijfde voor Oostende tegen de netten duwt.

Herbeleef hier de volledige wedstrijd fase per fase