KV Mechelen geeft zege uit handen tegen Westerlo

Print
KV Mechelen geeft zege uit handen tegen Westerlo

Foto: Photo News

KV Mechelen leek voor rust op weg naar een makkelijke zege tegen Westerlo maar in de tweede helft bracht Malinwa zichzelf in de problemen. De 1-1 leek nog even een wake-up call voor de Mechelaars maar die hadden hun lesje ook na de 2-1 niet geleerd en zo werd het toch nog 2-2.

Bij Mechelen viel middenvelder Cissé geblesseerd uit en is zo’n twee maanden out. Wolski was niet van de partij, Hanni was zijn vervanger. Bij Westerlo moesten naast aanvoerder Daems ook Annys en De Ceulaer geblesseerd afhaken.

Bekijk hier beide opstellingen

Van Langendonck mocht zich al in de eerste minuut tonen op een pegel van Van Damme. Op het kwartier vuurde Verdier een streep af. Deze keer had Van Langendonck geen verhaal: 1-0. Westerlo creëerde nauwelijks doelgevaar, al had Gounongbe wel beter kunnen doen met zijn poging. Veselinovic legde de 2-0 binnen, maar de aanvaller werd terecht afgevlagd wegens buitenspel. Net voor het rustsignaal verkwanselde Hanni de mogelijkheid op de 2-0 vanop de stip, Verdier knalde de rebound hoog over. Malinwa verdiende een grotere voorsprong maar verkwanselde zijn kansen.

Na rust speelde KV Mechelen met vuur en Westerlo rook zijn kans. Gounongbe ging graag neer in de zestien maar Colemonts was resoluut en gaf geen strafschop, tot woede van de Westelse bank. De gelijkmaker zat er echter aan te komen en in de 74e minuut stond het ook 1-1 na een own goal van Vanlerberghe. Het leek een wake-up call te zijn voor KV Mechelen want amper twee minuten later duwde De Witte van dichtbij de 2-1 binnen. Maar nog had KV Mechelen zijn lesje niet geleerd en Visnakovs kon de 2-2 op het bord schieten. De bezoekers bleven gevaarlijk en uiteindelijk moest de thuisploeg nog blij zijn met het behaalde punt...

Westerlo schiet onderin echter weinig op met het behaalde punt, KV Mechelen blijft hangen in de rechterkolom.

Opmerkelijk:

Verdier kreeg van Gounongbe een vinger in het gelaat en gaat vervolgens bij Colemonts klagen. Die haalt zijn gele prent naar boven, een vreemde beslissing.

Belangrijkste fases:

1’ Na tweeëntwintig seconden mag Van Langendonck meteen de handen uit mouwen steken. Van Damme met de knal, de doelman pareert.

6’ Knappe aanval van de thuisploeg over veel stationnetjes. Hanni haalt de achterlijn en legt terug. Paulussen schiet naast.

15’ GOAL! Verdier gaat voorbij Petkovic en verslaat met een streep een zwevende Van Langendonck: heerlijk doelpunt: 1-0.

20’ Gounongbe wordt in stelling gebracht na een verre uittrap van Van Langendonck, met dank aan Seth De Witte die even de mist ingaat. Gounongbe kan zijn poging echter niet kadreren.

26’ Kosanovic schildert een vrije trap langs de muur. Van Langendonck duwt de botsende bal buiten.

29’ Visnakovs wurmt zich voorbij Paulussen, zijn schot verdwijnt via de voet van Cocalic in hoekschop.

31’ Na opnieuw klungelig uitverdedigen kan Hanni de voorsprong verdubbelen. Schuermans gooit zich echter in de baan van het schot.

37’ Veselinovic wordt door de Westelse verdedigers uit het oog verloren. Hij legt vervolgens de 2-0 keurig in het netje. Maar het Mechelse feestje gaat niet door want de assistent-scheidsrechter heeft zijn vlag in de lucht gestoken.

43’ Verdier neemt een afvallende bal vol op de slof. Van Langendonck moet zich volledig strekken om de 2-0 uit zijn doel te houden.

44’ Na een warrige fase in het strafschopgebied knokt Veselinovic om de bal. Hij raakt de paal, Mustoe heeft het leer met de arm beroerd. Colemonts wijst naar de stip. Van Langendonck stopt echter de strafschop van Hanni en Verdier tikt de rebound hoog over.

52’ Cools tikt de bal voorbij Van Damme en haalt dan stevig uit. Gillet, nog altijd de nationale nummer drie, wordt voor het eerst echt getest en brengt redding met de voet.

55’ Gounongbe duikt voor Paulussen op bij een lage voorzet. Zijn deviatie vliegt over.

63’ Gounongbe duikt op achter de rug van De Witte. Hij houdt eventjes in, zoekt het contact en gaat dan neer. Colemonts is resoluut en geeft geen strafschop, de Westelse bank is razend.

69’ Veselinovic draait en schiet. Zijn poging mist kracht maar raakt nog wel het been van Petkovic.

74’ GOAL! Een voorzet van invaller Schouterden wordt door Vanlerberghe, een andere invaller, in eigen doel gekopt: 1-1.

76’ GOAL! Veselinovic kopt een vrije trap recht in de voeten van De Witte, die van dichtbij de 2-1 binnenduwt.

79’ Vanlerberghe met de afstandsknal, doelman Van Langendonck houdt zijn ploeg in de wedstrijd.

82’ KV Mechelen heeft zijn lesje niet geleerd. Cools zet zich door op de rechterflank en ziet Visnakovs opduiken in de zestien. Die devieert de 2-2 voorbij Gillet binnen.

88’ Na een knappe inspanning van Rits countert Westerlo. Cocalic stopt Visnakovs af.

90’ Gounonge worstelt zich voorbij Paulussen. Aoulad met de knal naar de eerste paal, maar daar ligt Gillet.

Herbeleef hier de volledige wedstrijd fase per fase