JUPILER PRO LEAGUE. Oostende alleen leider, OHL en Westerlo pakken onverwacht punt

Print
JUPILER PRO LEAGUE. Oostende alleen leider, OHL en Westerlo pakken onverwacht punt

Foto: Photo News

KV Oostende is halfweg de zevende speeldag in de Jupiler Pro League (voorlopig?) alleen leider. De West-Vlamingen klopten de andere seizoensrevelatie, Waasland-Beveren. OHL pakte een punt in Kortrijk. AA Gent kende een slechte generale repetitie voor de Champions League: de landskampioen speelde gelijk tegen Zulte Waregem.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Oostende kende weinig problemen met Waasland-Beveren. 0-4 werd het op de Freethiel, met drie doelpunten van Cyriac en eentje van Akpala. KVO is met vijftien goals de meest productieve ploeg van de Jupiler Pro League.

OHL kaapte een punt weg in Kortrijk na een zoutloze partij die eindigde op 0-0. De thuisploeg moest bijna een ganse tweede helft met tien man verder na een elleboogstoot van Kamara, beloond met rood.

KV Mechelen leek voor rust op weg naar een makkelijke zege tegen Westerlo maar in de tweede helft bracht Malinwa zichzelf in de problemen. De 1-1 leek nog even een wake-up call voor de Mechelaars maar die hadden hun lesje ook na de 2-1 niet geleerd en zo werd het toch nog 2-2.

Eerder op de avond geraakte landskampioen AA Gent niet voorbij Zulte Waregem. Aan Gaverbeek kwamen de Buffalo’s vlak voor rust nochtans op voorsprong gekomen na een discutabele strafschop van Raman maar na rust werden ze weggedrukt door een enthousiast Essevee, dat via Leye verdiend langszij kwam: 1-1. De thuisploeg voelde zich bekocht bij enkele discutabele fases en beide ploegen beëindigden de wedstrijd met z’n tienen.

Vrijdag al liep Club Brugge een flinke kater op in Moeskroen. De West-Vlamingen waren nochtans heer en meester in de eerste helft en kwamen verdiend op voorsprong dankzij Vormer. Maar na de pauze zakte Club als een pudding in elkaar en slikte het op drie minuten tijd goals van Scepovic en Dussenne: 2-1. Voor Moeskroen was het de eerste zege van het seizoen. Club Brugge blijft verweesd achter met 10 op 21.

Zondag nog drie wedstrijden

Zondag volgen nog drie wedstrijden. Om 14u30 speelt het geplaagde Standard thuis tegen Lokeren. Bij de Rouches debuteert voormalig STVV-coach Yannick Ferrera in de dug-out. Het wordt afwachten in welke mate de “omkoopzaak” die voorzitter Venanzi naar buiten bracht, invloed heeft op het spel van Standard. De Luikenaars kunnen, net als Lokeren, de punten overigens goed gebruiken.

Leider Anderlecht en het KRC Genk van Peter Maes geven elkaar vanaf 18 uur partij in het Constant Vanden Stock-stadion.

Kort nadat in Brussel is afgefloten, start op Stayen de match tussen STVV, waar Chris O’Loughlin de nieuwe hoofdcoach is, en Charleroi.

Uitslagen:

Moeskroen - Club Brugge 2-1
Zulte Waregem - AA Gent 1-1
Waasland-Beveren - KV Oostende 1-5
KV Kortrijk - OHL 0-0
KV Mechelen - Westerlo 2-2
Standard - Lokeren (zon, 14u30)
Anderlecht - Genk (zon, 18u)
St.-Truiden - Charleroi (zon, 20u)

Stand:

1 Oostende 16
2 Anderlecht 13
3 Zulte Waregem 11
4 AA Gent 11
5 Club Brugge 10
6 St.-Truiden 10
7 Genk 10
8 W.-Beveren 10
9 KV Kortrijk 9
10 KV Mechelen 8
11 Standard 7
12 OHL 7
13 Charleroi 6
14 Westerlo 6
15 Lokeren 5
16 Moeskroen 5