Buffalo’s geraken niet voorbij Zulte Waregem: 1-1

Print
Buffalo’s geraken niet voorbij Zulte Waregem: 1-1

Foto: Photo News

AA Gent hield geen geslaagde repetitie voor het Champions League-duel van woensdag tegen Lyon: de landskampioen geraakte aan de Gaverbeek niet voorbij Zulte Waregem: 1-1. De Buffalo’s waren vlak voor rust nochtans op voorsprong gekomen na een discutabele strafschop maar na rust werden ze weggedrukt door een enthousiast Essevee dat via Leye verdiend langszij kwam. De thuisploeg voelde zich bekocht bij enkele discutabele fases en beide ploegen beëindigden de wedstrijd met z’n tienen.

Vanhaezebrouck beschikt bij AA Gent momenteel slechts over drie fitte verdedigers: Nielsen, Asare en Rafinha. Coulibaly en Depoitre stonden samen in de spits, met kort daarachter Raman. Francky Dury dropte Club-huurling Nicolas Storm in de ploeg bij de thuisploeg.

Bekijk hier de opstellingen

Er viel aanvankelijk weinig te beleven: een deviatie van Raman, een schot van Simon dat goed werd gepareerd door Bossut en een schot uit de tweede lijn van Van der Bruggen. De schaarse kansen waren wel allemaal voor Gent, dat ook op voorsprong kwam. Een penalty na een lichte trekfout op Depoitre werd benut door Raman. Dat leverde een logisch 0-1-tussenstand op aan de rust. Dat de bezoekers een penalty nodig hadden om te scoren hoeft niet te verbazen, Zulte Waregem uit verband spelen lukte voor rust immers zelden tot nooit.

Dury greep in en dropte Jorgensen en Thiam in de ploeg voor respectievelijk Essikal en Storm. De thuisploeg speelde een versnelling hoger en Gent-doelman Sels werd door Kaya ook een eerste keer aan het werk gezet. Het thuispubliek schreeuwde nog om een rode kaart voor Nielsen die ietwat ongelukkig de doorgebroken Leye neerhaalde maar Joeri van de Velde hield het bij geel. Aan de overkant liet Raman een uitstekende kans liggen om de score te verdubbelen maar miste. Dat kwam de bezoekers duur te staan want een enthousiaste thuisploeg voerde de druk op en een kwartier voor affluiten maakte aanvoerder Leye verdiend gelijk: 1-1.

Dury was het wel vaker niet eens met de scheidsrechterlijke beslissingen en toen Diallo in de 81ste minuut met rood van het veld werd gestuurd, werd de fel protesterende coach ook naar de tribune verwezen. Tegen tien man zette Gent nog een slotoffensief(je) in maar het bleef 1-1 en vlak voor affluiten kregen ook zij nog een rode kaart...

De Landskampioen pakt zo slechts 4 op 12 buitenshuis. Beide ploegen hebben wel evenveel punten en staan voorlopig op een gedeelde tweede plaats, op twee puntjes van het leidersduo Anderlecht-Oostende.

Opmerkelijk:

Voor de Buffalo’s was het de laatste test vooraleer ze de Champions League induiken. De spelers leken wel al met hun hoofd bij de match van woensdag tegen Lyon te zitten. Hopelijk toch, want als ze dan goed willen presteren, zal het niveau toch nog wat omhoog moeten...

Belangrijkste fases:

7’ Depoitre combineert met Foket die voor doel brengt, Raman devieert de bal in de handen van Bossut.

12’ Van der Bruggen brengt de bal met een boogje tot bij Simon aan de tweede paal, die trapt van dichtbij op de goed uitgekomen Bossut.

19’ Raman zoekt Sami op aan de rand van de box, hij gaat er met een overstapje voorbij, zijn voorzet is strak, maar te dicht bij doel, Bossut zit er tussen.

27’ Bossut haalt een voorzet vanaf rechts weg voor de opduikende Raman, Van der Bruggen neemt de afvallende bal op de slof, die wijkt licht af, maar Bossut klemt.

42’ Bij een voorzet vanaf rechts gaan Sami en Lepoint aan Depoitre hangen, die gretig neergaat. Ref Van de Velde wijst naar de stip. Het duurt even eer die kan genomen worden want Lepoint viel ongelukkig in het duel met Depoitre en ligt geveld met een bloedneus.

44’ GOAL! Raman plaatst de penalty in de linkerbenedenhoek, Bossut gaat de andere kant uit: 0-1

52’ Kaya maakt zich vrij en legt aan vanaf 25 meter, strak onder het dak van het doel, Sels bokst over. De hoekschop komt op het hoofd van Baudry terecht, die knikt de bal centraal over doel.

55’ Nielsen haalt ietwat ongelukkig de doorgebroken Leye neer. Zulte Waregem schreeuwt om rood, het wordt geel.

60’ Baudry beoordeelt een diepe bal helemaal verkeerd, gaat eronder door en Raman kan alleen op Bossut af, maar de snelle aanvaller kan Bossut niet passeren.

71’ Rafinha raakt de bal met de arm in een kopduel, Leye stopt met voetballen en vraagt ostentatief om een penalty, niets van oordeelt Van de Velde.

73’ GOAL! Kaya brengt de bal mooi voor doel en daar is Leye, hij klimt het hoogst en knikt de bal binnen: 1-1.

81’ Diallo gaat met twee voeten vooruit door op Depoitre. Hij raakt de bal, maar hij brengt de integriteit van Depoitre in gevaar en dus direct rood.

86’ Asare brengt de bal hard voor doel, Dejaegere krijgt de bal iets achter zich en maait over het leer.

90’ Van der Bruggen wil een slechte controle rechtzetten met een tackle, maar hij komt te laat. Tweede geel en dus rood.

Herbeleef hier de volledige wedstrijd fase per fase