Chelsea in diepe crisis na verlies bij Everton

Print
Chelsea in diepe crisis na verlies bij Everton

Foto: EPA

Chelsea is zaterdag in de openingswedstrijd van de vijfde speeldag in de Engelse Premier League tegen een 3-1 nederlaag bij Everton aangelopen. Het was Steven Naismith die de Blues uittelde met drie treffers, Chelsea blijft in het sukkelstraatje en heeft amper vier op vijftien.

Bij de Toffees begon Romelu Lukaku in de basis en bleef Kevin Mirallas op de bank, bij de bezoekers was er uiteraard een basisstek voor Eden Hazard. Doelman Thibaut Courtois was er niet bij omwille van zijn knieoperatie en werd tussen de palen vervangen door de Bosniër Asmir Begovic. Die Begovic had zich na een kwart wedstrijd al twee keer moeten omdraaien, het was tweemaal de ingevallen Steven Naismith die hem te grazen had genomen. In de zeventiende minuut kopte de Schot de 1-0 van dichtbij in doel, vijf minuten later verdween zijn schuiver tegen de touwen.

Chelsea was aangeslagen, maar klom tien minuten voor rust toch op 2-1. Het was Nemanja Matic die doelman Howard te grazen nam met een schitterend afstandsschot. Na de pauze ging het duel goed over en weer en bij de thuisploeg was Lukaku - 90 minuten tussen de lijnen - enkele keren dicht bij de 3-1. Die kwam er uiteindelijk toch in de 82e minuut, via de derde van de namiddag van Naismith. Hazard, een volledige wedstrijd op het veld, kon het tij niet meer keren.

In de erg voorlopige stand is Everton vijfde met acht punten, de troepen van Mourinho staan pas dertiende met vier punten.