Ronaldo had er nog eens zin in: 5 goals en 1 assist

Print
Ronaldo had er nog eens zin in: 5 goals en 1 assist

Foto: REUTERS

Real Madrid blikte Espanyol in met 0-6. Of beter: Cristiano Ronaldo blikte Espanyol in met 0-6. De Portugees had er nog eens zin in: hij scoorde vijf keer en gaf de assist voor de zesde treffer. Hij schreef met andere woorden dus alweer geschiedenis.

De Portugese superster, die tegen de Catalanen zijn snelste hattrick ooit maakte, mag zich voortaan de competitietopschutter aller tijden noemen van de Koninklijke.

Door zijn vijf doelpunten van zaterdag bracht CR7 zijn competitietotaal in La Liga voor Real op 230 stuks. Daarmee laat hij de clublegendes Raúl González Blanco, die in 550 optredens voor de Madrilenen 228 keer de weg naar doel vond, en Alfredo Di Stéfano (227) achter zich. Opvallend is dat Ronaldo maar liefst 347 wedstrijden minder nodig had dan Raúl, die met 323 goals wel nog de topschutter aller tijden van Real Madrid is. De teller van Ronaldo staat in alle competities samen op 318 stuks.

De inmiddels dertigjarige Portugees maakte tegen Espanyol ook de snelste hattrick in zijn loopbaan. Ronaldo bracht zijn team binnen de twintig minuten 0-3 voor en verbrak zo het record dat hij in mei van dit jaar had neergezet. Tegen Getafe had de Portugees toen 34 minuten nodig voor drie opeenvolgende doelpunten.

Ronaldo had zaterdag een voet in elk doelpunt. In de 28e minuut leverde hij immers ook de assist voor het doelpunt van Benzema, die voor de 0-4 zorgde.

Espanyol - Real Madrid 0-6

7’ Cristiano Ronaldo (assist Modric) 0-1
17’ Cristiano Ronaldo (strafschop) 0-2
20’ Cristiano Ronaldo (assist Bale) 0-3
28’ Benzema (assist by Cristiano Ronaldo) 0-4
61’ Cristiano Ronaldo (assist Bale) 0-5
81’ Cristiano Ronaldo (assist Vázquez) 0-6