Greipel wint millimeterspurt tegen Viviani in Tour of Britain

Print
André Greipel (Lotto-Soudal) heeft ook in de Ronde van Groot-Brittannië zijn ritje beet. De Duitse sprinter was zaterdag in de zevende etappe na 227 kilometer van Fakenham naar Ipswich de snelste in een massasprint. Hij haalde het voor de Italiaan Elia Viviani (Team Sky) en de Noor Sondre Holst Enger (IAM Cycling). Jonas Van Genechten sprintte naar een achtste plaats. Jens Debusschere werd tiende.

Wielrennen op Sportwereld.be

De ontsnapping van de dag kwam op naam van drie renners: Alex Dowsett, Gabriel Cullaigh en Graham Briggs. Maximaal reden ze negen minuten bij elkaar in een vlakke etappe waarvan vooraf in de sterren stond geschreven dat hij zou eindigen met een massasprint.

Onderweg werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij, onder meer onze landgenoot Dylan Teuns, vijfde in de stand zaterdagochtend, moest daardoor de strijd staken. Op de slothelling, op 18 kilometer van de finish, werden de laatste twee vluchters ingerekend, waarna Zdenek Stybar nog eens zijn kans waagde, maar zonder succes.

De wedstrijd draaide uit op een massasprint waarin André Greipel zich de sterkste toonde en hij Viviani van een derde ritzege hield, weliswaar na een analyse van de fotofinish. Het is intussen al de zeventiende zege van André Greipel van het seizoen.

De Noor Edvald Boasson Hagen behoudt de leiderstrui, hij telt dertien seconden voorsprong op de Nederlander Wout Poels. De Britse rittenkoers eindigt zondag.

Uitslag:
1. André Greipel (Dui/Lotto-Soudal) in 5u14:42
2. Elia Viviani (Ita) z.t.
3. Sondre Holst Enger (Noo)
4. Mark Renshaw (Aus)
5. Edvald Boasson Hagen (Noo)
6. Owain Doull (GBr)
7. Rasmus Guldhammer (Den)
8. Jonas Vangenechten (Bel)
9. Dylan van Baarle (Ned)
10. Jens Debusschere (Bel)

Stand:
1. Edvald Boasson Hagen (Noo/MTN-Qhubeka) in 33u02:36
2. Wout Poels (Ned) op 0:13
3. Rasmus Guldhammer (Den) 0:43
4. Owain Doull (GBr) 0:5
5. Zdenek Stybar (Tsj) 0:51
6. Ruben Fernandez (Spa)
7. Steven Kruijswijk (Ned)
8. Dylan van Baarle (Ned) 0:59
9. Chris Anker Sörensen (Den)
10. Xandro Meurisse (Bel)