Kris Boeckmans is gerepatrieerd naar België

Print
Kris Boeckmans is gerepatrieerd naar België

Foto: REUTERS

Kris Boeckmans is vrijdag gerepatrieerd met het vliegtuig naar België. Hij zal er in een Belgisch ziekenhuis verder herstellen van zijn verwondingen die hij opliep in de Vuelta. Dat meldt zijn team Lotto-Soudal.

De 28-jarige Boeckmans kwam eind augustus erg zwaar ten val in de achtste etappe van de Vuelta en lag sindsdien op de afdeling intensieve zorgen van een ziekenhuis in Murcia.

De sprinter liep bij de val zware blessures op: een aangezichtstrauma met meerdere breuken, een hersenschudding, drie ribfracturen, een klaplong, bloed en een scheur in de long en vocht rond de long. Dag per dag werd bekeken wanneer de kunstmatige coma waarin hij gehouden werd, afgebouwd kon worden en donderdagavond kwam er positief nieuws en werd gemeld dat hij uit coma was ontwaakt.

Boeckmans wacht nu een lange revalidatie. Zijn ribfracturen zullen op een natuurlijke manier moeten genezen. Ook de longletsels zullen de nodige tijd nodig hebben om verder te evolueren. De breuken in het gezicht zullen na overleg en analyse in België chirurgisch behandeld worden.

#

Externe links