Nazomer maakt plaats voor druilerige periode

Print
Nazomer maakt plaats voor druilerige periode

Foto: Archief

Het wordt zaterdagmiddag wisselend tot zwaarbewolkt met soms regen of buien en kans op onweer. Er waait een zwakke tot matige, aan zee een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Het kwik stijgt naar 17 tot 21 graden.

‘s Avonds verschijnen er in het westen geleidelijk opklaringen. Elders komen nog buien voor. Tijdens de nacht trekken de buien naar Duitsland weg en dan wordt het overal droog. In gebieden met opklaringen kan mist ontstaan. Minima: 8 tot 13 graden.

Zondagochtend blijft het grijs, maar vrijwel droog. In de loop van de voormiddag neemt dan de kans op een bui toe. ‘s Middags trekt een gebied met regen van zuid naar noord over het oosten van het land.’s Avonds gaat het op meerdere plaatsen regenen. De wind waait zwak tot matig uit het oosten en de maxima bedragen 16 tot 19 graden.

Volgende week wordt het wisselvallig met iedere dag enige tijd regen of enkele buien. Maandag en dinsdag schommelt het kwik rond 18 graden. Daarna wordt het iets warmer. Vooral tussen maandagavond en dinsdagmiddag staat er tamelijk veel wind.