Ontploffing gasflessen maakt meer dan honderd doden in India

Print

Minstens 104 mensen zijn gedood bij de ontploffing van gasflessen in een restaurant in India, in de deelstaat Madhya Pradesh. Er viel een zestigtal gewonden. Dat maakte de politie bekend.

“104 doden zijn bevestigd op dit ogenblik”, aldus L. Gond, een hooggeplaatste verantwoordelijke van de politie van Jhabua, het district waar de ramp plaatsvond. Door de ontploffing stortte een gebouw in en raakten verschillende andere beschadigd.

De ontploffing vond plaats om 8.30 uur plaatselijke tijd. Op dat moment waren tientallen mensen in het restaurant aan het ontbijten, aldus Seema Alava, verantwoordelijke van de districtspolitie. Enkele uren na de ontploffing gaan de autoriteiten uit van een ongeval. Explosieven die in de mijnbouw worden gebruikt, waren ofwel opgeslagen in het gebouw waar het restaurant zich bevond, ofwel in aanpalende vertrekken.

“Na de eerste explosie kwamen verschillende mensen kijken wat er was gebeurd. Getuigen vertelden dat de daaropvolgende explosies meer mensenlevens eisten”, aldus Gond. Volgens Alava is de dodentol zo hoog omdat het restaurant vol zat en heel wat mensen buiten aan het busstation aan het wachten waren.

Een eerste balans van twintig doden was snel achterhaald. Reddingswerkers haalden tientallen lichamen uit het puin.