Meer dan 100 mensen gestrand door overstromingen in Oost-Japan

Print
Meer dan 100 mensen gestrand door overstromingen in Oost-Japan

Foto: AFP

In het oosten van Japan zijn honderd bewoners gestrand twee dagen nadat hevige regenval en overstromingen de regio hadden getroffen. Vijftien mensen zijn vermist, aldus de autoriteiten.

In 28 opvangcentra in Joso en naburige regio’s brachten 4.800 bewoners de nacht door. Donderdag was de Kinugawa-rivier uit de oevers getreden, waarbij woongebieden en landbouwvelden in Joso, op 45 kilometer ten noordoosten van Tokio, onder water kwamen te staan.

Helikopters haalden ongeveer 1.100 mensen van de daken van hun huizen en commerciële gebouwen in de stad. Anderen werden gered per boot. Meer dan 11.000 gezinnen zijn getroffen door schade veroorzaakt door de overstromingen, aldus persagentschap Jiji Press.

Van de 22 mensen die in Joso vrijdag vermist werden, zijn zaterdag zeven mensen in veiligheid, onder wie twee kinderen, aldus persagentschap Kyodo.

Hevige regenval, overstromingen en aardverschuivingen troffen ook de prefecturen Tochigi en Miyagi. Daarbij kwamen drie mensen om het leven. In het gebied is ook één iemand vermist.