US OPEN. Federer en Djokovic spelen finale

Print
Tennisser Roger Federer heeft zonder problemen de finale bereikt van de US Open. De Zwitser rekende vrijdagavond in New York af met landgenoot Stan Wawrinka. In de finale van zondag wacht hem een sterke Djokovic.

Wawrinka slaagde er in juni nog in om Federer te verlsaan in de kwartfinale van Roland Garros, maar dat lukte hem niet meer. Federer maakte indruk en versloeg zijn landgenoot in drie gemakkelijke sets. Het werd 6-4, 6-3 en 6-1 in 1 uur en 32 minuten.

Federer staat voor het eerst in zes jaar weer in de finale van de US Open. Hij won het toernooi vijf jaar op rij, van 2004 tot en met 2008. In 2009 was hij verliezend finalist. Djokovic won de US Open in 2011. In 2014 behaalden beiden de halve finales.

 'Ik ben heel blij. Het is een mooi toernooi tot nu toe', reageerde de tennisser na afloop

Pijnlijke nederlaag voor Cilic

Novak Djokovic heeft in zijn halve finale op de US Open titelverdediger Marin Cilic een flink pak voor de broek verkocht. De Servische nummer één van de wereld stuurde in New York de nummer negen van het mannentennis naar huis met een pijnlijke 6-0, 6-1 en 6-2. Cilic verliet het centre court na een ware demonstratie van Djokovic met het schaamrood op de wangen.

De negenvoudig grandslamwinnaar had binnen een uur de eerste twee sets op zak. Bij vlagen leek het wel een trainingspartijtje, zo makkelijk speelde Djokovic. Het publiek in het Arthur Ashe-stadion veerde even op toen Cilic in de vierde game van de derde set eindelijk een break wist te plaatsen. De bijna 2 meter lange tennisser leverde echter direct daarna zijn eigen service in en verloor daarmee ook het laatste sprankeltje hoop op een wederopstanding. De oppermachtige Djokovic maakte het klusje vakkundig en in hoog tempo af. Na amper anderhalf uur was de ongelijke strijd voorbij.

De Servische aanvoerder van de wereldranglijst won dit jaar al de Australian Open en Wimbledon. Op Roland Garros, het enige grandslamtoernooi dat hij nog nooit won, moest Djokovic in de finale buigen voor Wawrinka. 

Djokovic won de US Open nog maar één keer in zijn carrière. Dat was in 2011. In 2012 en 2013 verloor hij er de finale. Vorig jaar werd hij uitgeschakeld in de halve finale.