Campusbus tussen Hasselt, Diepenbeek en Genk

Print
Campusbus tussen Hasselt, Diepenbeek en Genk

De Campushopper kreeg vrijdag zijn kenmerkende zwartgroene bestickering. Foto: rl

Vanaf maandag verbindt de Campushopper de onderwijs- en zorgcampussen van Hasselt, Diepenbeek en Genk. De herkenbare zwartgroene bus zal elk half uur rijden, heeft wifi aan boord en is milieuvriendelijk.

Tijdens de lesuren rijdt de bus om de dertig minuten en daarbuiten om het uur. De Campus­hopper is een aanvulling op lijn 45, die vanaf nu ook langs het Ziekenhuis Oost-Limburg en het nieuwe LiZa van de UCLL rijdt.

Precies daar wringt het schoentje ook. De stad Genk betaalt 347.000 euro om de frequentie op te voeren, maar van een campuspas is in Genk geen sprake. En dat terwijl de studenten van de PXL of UHasselt er in Hasselt en Diepenbeek wel gebruik van maken. UCLL-studenten die in Genk school lopen, kunnen daar voorlopig niet van profiteren, omdat de UCLL voorlopig nog niet in het Campuspassysteem is gestapt. De UCLL kiest er al een tijdlang voor om de studenten die een Buzzy Pazz kopen, een tegemoetkoming van 60 euro te geven.

De Campushopper zal alleszins opvallen in het straatbeeld. Zwartgroen, duidelijk herkenbaar, met alle halteplaatsen netjes op de flank. Vooral in Genk wilden ze een kwalitatievere busverbinding met het ziekenhuis.

Niet alleen studenten kunnen op de bus. Iedereen met een geldig vervoerbewijs mag mee, ook het verplegend personeel. Een kaartje, betaald per gsm, kost 1,80 euro, wie een ticket koopt op de bus betaalt 3 euro.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio