De start van een schooljaar: 'Net als in de film'

Print

Eisden

Maasmechelen - Basisschool Sint-Willibrordus in Eisden zorgde op 1 september voor een warm welkom van zijn filmsterren. Want ja, de rode loper lag uit en paparazzi stonden op post om de leerlingen van hun beste kant te fotograferen bij aanvang van een schooljaar waarbij de leerlingen 'Net als in film', een jaar lang in de kijker zullen staan.

De eerste schooldag werd feestelijk ingezet in Eisden-dorp. De speelplaats werd versierd met vlaggetjes en grote borden uit de bioscoop. Om nog meer sfeer te brengen, speelde er filmmuziek. Nadat het belsignaal gegaan was, reed een sportwagen de speelplaats op. Hierin zat Doortje uit de film ‘Tovenaar van Oz’. Zij werd vergezeld door 2 Minions. In de turnzaal werden ouders en leerlingen verwelkomd en werd het jaarthema ‘Net als in de film’ bekendgemaakt. De directies en leerkrachten verrasten de ouders met een prachtige openingsdans op filmmuziek ('A Brand New Day' uit de hogergenoemde film). Daarna trokken de kinderen naar de klassen en kregen de ouders een hapje en een drankje.
Tijdens de eerste schooldag volgde voor de kinderen nog een klasfotoshoot in de turnzaal (met allerlei filmattributen) en werd er in iedere klas een filmquiz gespeeld. De eerste dag in een nieuwe klas werd afgesloten met een dansmoment met alle kinderen op de speelplaats en er was popcorn voor ieder kind! Het schooljaar 2015-2016 werd op deze manier film-fantastisch ingezet in de Sint-Willibrordusschool.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio