Ziekenzorg Eksel op uitstap naar Nederweert

Print

Foto: Marcel Loenders

Eksel

Hechtel-Eksel - Op woensdag 9 september trokken 59 leden en kernleden van ziekenzorg Eksel met een liftbus naar het openluchtmuseum Eynderhoof in Nederlands Limburg. Eynderhoof is te vergelijken met Bokrijk maar de gebouwen staan er niet ver van elkaar.

Bij aankomst werden ze ontvangen in de herberg Bij de Lieberte Gon waar koffie of thee en Limburgse vlaai werd opgediend. Later bij de rondleiding met gids vernamen ze dat de vlaai in Eynderhoof zelf gebakken werd door vrijwilligers. Trouwens, meer dan 350 vrijwilligers houden dit project draaiende zonder vaste medewerkers in dienst. En dit al vanaf 1990. Dus dit jaar al 25 jaar. 2015: Een feestjaar voor hen. Vandaar de tekst "Een droom ... die uitkwam" hoog boven de inkom opgehangen. Er was nog veel meer te beleven dan de gidsen hen konden uitleggen en laten zien tijdens de gidsbeurt. Al vlug was het bijna vijf uur en trokken de deelnemers naar een zaal in de buurt voor een broodmaaltijd.
De buschauffeur bracht hen daarna veilig en wel terug naar Eksel. De volgende activiteit, in oktober, zal de dag van de chronisch zieke mensen zijn.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio