Adnan Januzaj krijgt geen basisplaats bij Dortmund

Print
Adnan Januzaj krijgt geen basisplaats bij Dortmund

Foto: Belga

Borussia Dortmund reist zaterdag af richting Hannover zonder zijn sterspeler Marco Reus. De Duitse international mist speeldag vier in de Duitse Bundesliga wegens een teenblessure. Dortmund-coach Thomas Tuchel verklaarde vrijdag op de website van de club dat Rode Duivel Adnan Januzaj zich mogelijk mocht opmaken voor een basisplaats in zijn eerste officiële wedstrijd voor ‘die Schwarzgelben', maar dat bleek niet het geval.

Reus moest op het einde van de 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Hertha Berlijn (speeldag 3) noodgedwongen gewisseld worden. De match van zaterdag komt te vroeg, maar het is ook nog onduidelijk of de Duitser komende donderdag (Europa League-match tegen Krasnodar) en/of zondag 20 september (speeldag 5 in de Bundesliga tegen Leverkusen) er terug bij is. Ook bestaat de kans dat Adrian Ramos de wedstrijd tegen Hannover aan zich moet laten voorbijgaan. De Colombiaan liep in het vriendschappelijk duel tegen tweedeklasser St. Pauli (waar Januzaj debuteerde en scoorde) een lichte blessure op.

Op de vraag of Rode Duivel Januzaj in aanmerking komt om de plek van Reus op te vullen, antwoordt Dortmund-coach Tuchel alvast positief. 'Een speler heeft altijd wat tijd nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving, maar mijn eerste indruk van Adnan is zeer positief', aldus Tuchel op de website van Dortmund. ‘Hij is een rustige, jonge kerel die goed lijkt om te gaan met zijn collega’s. Op voetbalgebied is hij zeer balvast, creatief, goed in de combinatie en creëert hij openingen waar nodig. Zijn werkpunten liggen vooral op defensief vlak.’