Trip naar Las Vegas kost veldritploegen aardige duit

Print

Hoewel het nog volop nazomer is, trekken ook de veldrijders zich stilaan op gang. De eerste Wereldbekerwedstrijd is gepland op 16 september in Las Vegas en dat zorgt er voor dat de ploegen diep in hun buidel moeten tasten.

Telenet-Fidea vertoeft al sinds vorige week dinsdag op Amerikaanse bodem, Sunweb-Napoleon Games vertrekt zaterdag richting Las Vegas, met vier begeleiders en evenveel renners: Kevin Pauwels, die zijn titel in de Wereldbeker verdedigt, Belgisch kampioen Klaas Vantornout, uittredend wereldkampioen bij de beloften Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch.

De ploeg verblijft in Summerlin, in de buitenwijken van Vegas en vlakbij de voet van de Red Rock Canyon. De renners krijgen vier dagen de tijd om te herstellen van de vermoeiende verplaatsing en zich aan te passen aan de extreme hitte en het tijdsverschil van Las Vegas. De wedstrijd wordt op woensdag verreden. Niet alleen vraagt de trip fysiek heel wat van de renners, ook het prijskaartje van de hele operatie is niet te onderschatten, zo berekende het team en het budget overschrijdt zelfs 20.000 euro voor één veldrit.