Speler van Viktoria Pilsen beboet... wegens dronkenschap

Print
Speler van Viktoria Pilsen beboet... wegens dronkenschap

Foto: REUTERS

David Limbersky zal zich zijn ritje onder invloed nog lang beklagen. De Tsjechische voetbalinternational, speler bij het toepasselijke Viktoria Pilsen, is wegens zijn dronken uitje zijn aanvoerdersband kwijt bij de Tsjechische voetbalploeg. Dat deelt Viktoria Pilsen vrijdag mee in een persbericht.

Limbersky knalde met zijn wagen tegen een muur, zo meldt een woordvoerder van de politie vrijdag. Vervolgens vond de 31-jarige verdediger het nodig om de bevoegde agenten, die het ongeval waarnamen, te beledigen. Limbersky trachtte zelfs nog te vluchten. De international moest vervolgens een alcoholtest afleggen en blies positief. In Tsjechië heerst echter een nultolerantie op de weg.

De club Viktoria Pilsen, de toepasselijke naam van de ploeg waar Limbersky voor voetbalt, sprak vrijdag van “onaanvaardbaar gedrag van een voetbalprofessional” en legde vervolgens de 31-jarige verdediger enkele sancties op. De voornaamste daarvan is het kwijtspelen van zijn aanvoerdersband.

Het nieuws over Limbersky komt er vijf dagen na de 1-2 zege van Tsjechië op het veld van Letland, dit in het kader van de kwalificaties voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar. Limbersky opende na 13 minuten de score voor de Tsjechen.