Wereldklas De Luchtballon krijgt Radio 2 op bezoek

Print

Heusden

Heusden-Zolder - Deze week hebben de leerlingen van het Wereldklasje van basisschool De Luchtballon het bezoek gekregen van Radio 2 Limburg. De radiozender was zeer benieuwd hoe kinderen uit verre (oorlogs)landen worden opgevangen in een Belgische school.

Het Wereldklasje, opgericht door meester Kristof, is reeds enkele jaren een “speciale” klas in basisschool De Luchtballon. Het accent in deze klas ligt op het aanleren van de Nederlandse taal aan anderstalige nieuwkomers. Het doel is om hen zo snel mogelijk in een gewoon leerjaar te laten inschuiven zodat ze daar de lessen kunnen volgen.

In de lijn van de asielzoekers die in grote getallen naar ons land afzakken, was Radio 2 zeer benieuwd hoe zij hier op school worden opgevangen. In De Luchtballon komen ze dus terecht in de Wereldklas. Meester Kristof probeert hen zo snel mogelijk een veilig gevoel te geven, want dat is natuurlijk niet altijd evident voor zulke oorlogsvluchtelingen. Daarna krijgen ze een doorgedreven taalbad waarbij wordt rekening gehouden met hun specifieke mogelijkheden.

U hoort het, kinderen van asielzoekers zijn in het Wereldklasje van Kristof op de juiste plaats!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio